Macsolaprogramok22

A pandémia bezártsága után minden közösség életében nagy szükség van programokra, találkozásokra, együtt töltött időre.


Egyházközségünk a korábbi évekhez hasonlóan több rendezvénnyel szeretett volna lehetőséget biztosítani úgy a gyerekeknek, fiataloknak, mint a családoknak, felnőtteknek.
Lelkigyakorlatot, karácsonyi felkészülést tartottunk, amely a Megváltó születésének örömére segített lelkileg felkészülni a híveknek. Mikulás- és karácsonyi műsoron szerepeltek hittanosaink a templomban, akiket kis édességcsomaggal leptünk meg.
Templombúcsúval egybekötött "hazaváró" családi napot tartottunk Szentháromság vasárnapján. A háború időszakában, amikor sokaknak el kellett hagyni szülőföldjüket, úgy gondoltuk, hogy az itthon lévőknek megpróbálunk egy szép lehetőséget teremteni az újbóli találkozásra, az ünneplésre, a kötetlen beszélgetésre. Sok macsolai haza is jött, éppen emiatt az alkalom miatt, s délutánba nyúlóan örültek az együtt töltött időnek.
A tavaszi és nyári hónapokban a falu szélén lévő kis Mária-kápolna mellett gyűltek össze a hívek rendszeres közös imádságra, amelyet a békéért ajánlottak fel.
Ezenkívül több egyházközség közös szervezésébe is bekapcsolódtunk.
Részt vettek egyházközségünk tagjai 2021. július 24-én egy nagy családi kiránduláson, amelyet a Csomai Egyházközség tagjaival közösen szerveztek, bekapcsolódtak 2022. július 22-24. között a máriapócsi gyalogos zarándoklatba, amely mindnyájuk számára igazi lelki élményt és feltöltődést jelentett.
Ezek által a programok által nem csak vallási- és nemzeti identitásukban erősödnek híveink, hanem a jelenlegi nehéz ukrajnai helyzet történéseinek feldolgozásában is segítenek minden résztvevőnek, hiszen az átélt traumákat közösségben, egymást segítve, az Úristenhez folyamodva sokkal könnyebb feldolgozni, egyszerűbb tovább lépni.
Köszönet a Bethlen Gábor Alapkezelőnek a támogatásért!