hittanverseny 2016 v1

Ebben az évben ismét megrendezésre került a görögkatolikus diákok hittanversenye, amelynek idén a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum adott otthont.

Több, mint 150 gyermek jelentkezett, és 45 csoportra oszva kezdték meg a feladatok megoldását. Három korosztályban lehetett nevezni: kis-, közép-, és nagycsoportosoknak, hatodik osztálytól felfelé.

Az éven a téma Sámuel első könyve volt, amelyből ugyanúgy adtak fel írásbeli kérdéseket, mint szóbelieket. Előbbiekre mindenkinek másfél órája volt, utóbbinál viszont sok esetben a gyorsaság döntött. A verseny végén mindhárom kategória első három helyezettje nagyobb ajándékban részesült, de mindenkinek jutott valami a tapasztalaton és a jó társaságban eltöltött nap emlékén túl is.

Az idei verseny érdekessége, hogy ebben az évben harmadszor nyerte el a vándoikont palágykomoróc csapata, így az nem vándorol tovább, hanem a palágykomoróci templomban marad, hogy hirdesse a versenyzők dicsőségét, és másokat is arra ösztönözzön, hogy ne csupán a részvétel legyen a cél, hanem mindenki a győzni akarjon.

 

További képek ITT