Ovodaprogram2022

Óvodafejlesztések a magyar esperesi kerületben

Magyarország Kormányának támogatásával esperesi kerületünkben is folytatódott az óvodafelújítási program. Az elmúlt időszakban újabb nyolc óvodában fejeződtek be a munkálatok, amelyek a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében újulhattak meg.
A programnak köszönhetően a batári óvoda közvetlen szomszédságában elkészült az az épület, amely ellátja ebéddel az óvodát és az iskolát is. A konyha fel is lett szerelve a működéséhez szükséges eszközökkel.

 


A csepei intézmény is nagy átalakuláson ment keresztül. Felépült a kerítés a telek körül, amelyen az óvoda épülete helyezkedik el. Megépült a kanális fölött átvezető stabil híd is, így most már könnyen és biztonságosan megközelíthető az épület. Az udvaron pavilon és játszótér is készült, valamint a belső munkálatok is befejeződtek.


A jánosi óvoda termeibe, csoportszobáiba bútorokat vásároltunk. A hálótermekbe kiságyak kerültek, a csoportszobába pedig a foglalkozásokhoz szükséges eszközök. Az óvoda udvarán a nagy pavilon mellé két kisebb is megépült.


A nagybégányi óvoda köré kerítés épült. Az udvart, a gyermekek örömére játszótér és pavilon is díszíti, amelyet szabadtéri programjuk alkalmával rendszeresen használnak. Megtörtént az óvoda belső terének, csoport-és hálótermeinek felszerelése a funkciójuknak megfelelő berendezési tárgyakkal. A konyha teljes egészében elkészült, minden eszköz és elektronikai tárgy beszerzésre került. A mosdóhelyiségekben is helyükre kerültek a bútorok, illetve egy mosógéppel is bővült az intézmény.

 


A ráti az óvoda udvarán megépült a pavilon, teljes egészében elkészült a kerítés.

 

A tiszaújlaki óvoda teljes átalakuláson ment keresztül. A programnak köszönhetően a régi épületet teljesen megújult, megtörtént a területrendezés, elkészült a kerítés, valamint az udvaron a kazánház. A bútorok is megvásárlásra kerültek.

 


A karácsfalvai óvoda szintén fontos felújításon esett át. Megtörtént az épület hátsó részének elkerítése. Az udvar játszóterén játszóház épült, ahol a gyerekek sok időt eltöltenek a szabadtéri foglalkozások idején. A kerítésnek köszönhetően mostanra már biztonságosan játszhatnak az óvoda udvarán.


A mátyfalvai óvoda szintén egy kerítéssel bővült, ezzel megteremtve az épület biztonságos keretét. A konyha teljes egészében fel lett szerelve, minden szükséges berendezési tárggyal és bútorral.


A program megvalósulása a Bethlen Gábor Alapnak köszönhető.

BGA logó 2022