AkathisztCsoma

A Csomai Görögkatolikus Egyházközség 2003-ban adta ki az ún. akathisztosz (nem ülve végzett) himnuszokat tartalmazó imádságos könyvet.

Egyházunknak ezek az ősi, állva végzett, hosszú imádságai, melyek az Úr Jézushoz, Szűz Máriához, szentekhez szólnak, a keleti keresztény lelkület fontos részei. Változatlan utánnyomásban újra kiadásra került a kötet, ezúttal esperesi hivatalunk kiadásában.

Tapasztaljuk, hogy az egyházak működése elengedhetetlen ahhoz, hogy a kárpátaljai magyarság szülőföldön való megmaradását ebben a nehéz helyzetben elősegítse, reményt adjon a jövőre nézve, amely úgy az anyanyelvi liturgiák során, mint a hitoktatásban, közösségi programokon, kulturális rendezvényeinken megjelenik.

Most talán jobban, mint bármikor az eddigiek során szükség van a munkánkra, s amíg magyarul imádkozó hívek vannak Kárpátalján, addig anyanyelvünk fennmaradása is biztosított szülőföldünkön.

Ebben a jelen támogatásból kiadott kötet is nagy segítséget jelent, amellyel gazdagíthatjuk görögkatolikus magyarságunk imádságos lelkületét.

A kötet a Bethlen Gábor Alapkezelőnek támogatásával jelent meg.

 

BGA logó 2022