Görögkatolikus egyházunk papnevelő intézete Ungvár egyik külvárosában, Minajban található, lakótelepek, bérházak szomszédságában.

Jelenleg 74 papnövendék tanul és él – életvitelszerűen – az intézményben. A szeminárium nagy, körülkerített területén, az akadémia épülete mellett egy templom és egy karitászépület is található.

A Bethlen Gábor Alapkezelő segítségével itt, a szabad földterületen kerül kialakításra egy 42x22 méteres műfüves futballpálya, mely többrétű célt is szolgált. Elsősorban az intézmény növendékeinknek biztosít lehetőséget, az „Ép testben ép lélek” mottót követve, hogy bármikor sportolhassanak szabadidejükben. Rajtuk kívül azonban, az említett lakótelep fiataljai, valamint a karitászt rendszeresen látogató ifjúsági csoport tagjai is lehetőséget kapnak arra, hogy jó minőségű futballpályán (amilyen a közelben sajnos nem található) játsszanak.

A sport közismert közösségépítő szerepét kihasználva pedig a papnövendékek könnyen és kötetlen formában tudják megszólítani ezeket a fiatalokat, köztük talán olyanokat is, akiknek nincs kapcsolata Istennel, az egyházzal. Így mind növendékeink, mind más fiatalok – testileg és lelkileg egyaránt – egészséges közösséghez tartozva fejlődhetnek, növekedhetnek.

Köszönet a Bethlen Gábor Alapkezelőnek a támogatásért!