Peterfalvaepites

Péterfalvi egyházközségünk a fiatalabb közösségeink közé tartozik, temploma a rendszerváltás után épült és lett felszentelve.

Az egyházközséget éveken keresztül oldallagosan a tiszabökényi pap látta el és szolgálta ki.

A fiatal egyházközség azonban úgy fejlődött, hogy a 2020-as évekre megérett a helyzet arra, hogy önálló parókiává váljon és saját papot kapjon. Így szükségessé vált egy parókia építése is, ahol a papcsalád élhet. A templommal szemben található telken az eredetileg közösségi háznak tervezett épület vált így parókiává, amelynek elkészültét a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatta.

2021-22 folyamán a támogatásának köszönhetően megvalósulhatott a parókia és közösségi terem épületének belső munkálatai közül a villamoshálózat és a padlófűtés-rendszer kialakítása, vízszerelési munkálatok elvégzése, a hőszigetelés, a padlóburkolások (járólap, csempe, laminált padló), belső nyílászárók behelyezése, belső vakolás, festés, csempézés. Ezenkívül a külső munkálatok közül megtörtént az épület hőszigetelése, vakolása, illetve csatornázása, elkészült a kerítés és befejeződött a tereprendezés is. A papcsalád így beköltözhetett az épületbe, amelyhez egy nagy közösségi tér is tartozik, így az egyházközség további fejlődésének a feltételei minden szempontból adottak.

Köszönet a BGA-nak a támogatásért, amely által az építkezési munkálatok megvalósulhattak!