Tamogatas Iroda22

A Beregszászi Görögkatolikus Esperesi Hivatal látja el a Munkácsi Görögkatolikus Egyházmegye magyarságát érintő feladatokat.

Intézményrendszerünk bővülésével feladataink megnövekedtek, a működésünk hátterét biztosító irodánk jelenleg az Ortutay-Központhoz tartozó főiskolai kollégium épületében működik.

Szervezetünk megfelelő, hatékony működése elengedhetetlen a kárpátaljai görögkatolikus magyarság megmaradása érdekében végzett munkánk során., amely úgy az anyanyelvi görögkatolikus liturgiákban, mint a hitoktatásban, közösségi programokon, kulturális rendezvényeinken megjelenik. Munkatársaink, papjaink munkájukkal megteszik a tőlük telhetőt a magyar hívek lelkigondozását- és fejlődését illetően. Az anyaország támogatásainak köszönhetően egyházunk magyarságmegtartó tevékenységét képes a jelen nehéz gazdasági helyzetben is folytatni.
Bízunk abban, hogy működésünk révén minden kárpátaljai magyar görögkatolikushoz eljut üzenetünk: Ha egyházunk most is él, most is programokat szervez, építkezik, fejlődik, akkor van jövője Kárpátalján a magyar görögkatolikusságnak.

Köszönet a Bethen Gábor Alapkezelőnek a támogatásért!