Karitasz 9 16

A  SZENT PANTELEIMON KARITÁSZ Kárpátaljai Görögkatolikus Jótékonysági Szervezet TÁMOGATÓKAT KERES RÁSZORULÓ IDŐS EGYEDÜLÁLLÓK SZÁMÁRA


A PROGRAM CÍME: Szent Simeon és Anna Program
A PROGRAM CÉLJA: Anyagi támogatást nyújtani Kárpátalján élő, rászoruló idős egyedülállók számára. Jelenleg Kárpátalján a nyugdíjasok többsége arra kényszerül, hogy megközelítőleg 2 500 UAH-ból (80 EUR) éljen meg. Mire elég ez az összeg egy egyedülálló, semmilyen segítségben nem részesülő idős ember számára? Az élelmiszerárak Ukrajnában európai szinten vannak (pl. egy kenyér 0,8 EUR, egy kg hús 4 EUR, 200 gr vaj 1,5 EUR). A rezsi tekintetében, egy kis ház vagy lakás fűtése kb. havi 50 EUR-ba kerül. Az élelmiszer megvásárlásán és a rezsi kifizetésén túl sokszor gyógyszerek megvásárlására, egyéb szükségletek kielégítésére nincs lehetőségük. Célunk olyan támogató keresése, akik havi 15 EUR összeggel egy éven át segít egy Kárpátalján élő, rászoruló idős egyedülállót. Ez az összeg nagy segítséget jelent a támogatott számára, ami elég lehet akár a mindennapi kenyér megvásárlására, gyógyszereik kiváltására vagy éppen a villanyszámla kifizetésére.
A TÁMOGATÁS MÓDJA: Támogatónak bárki jelentkezhet, aki vállalja, hogy havi 15 EUR (kb. 5 500 FT) segítséget küld egy általa kiválasztott idős egyedülállónak egy éven keresztül (összesen 180 EUR). A Szent Panteleimon Karitász egy adatbázist állít fel a rászoruló idős egyedülállók legfontosabb adatairól. Ehhez az adatbázishoz kizárólag a támogatók férhetnek hozzá. Az adatbázisban szereplő adatok alapján a támogató dönti el, kinek szeretne segíteni. A támogatónak lehetősége van készpénzben vagy banki átutalás formájában eljuttatni az összeget a szervezethez. A Karitász pedig ezt az összeget eljuttatja a kiválasztott személyhez, aki egy átvételi elismervény aláírásával és évi két levél megírásával tanúsítja, hogy eljutott hozzá az adomány.
A PROGRAM FUTAMIDEJE: 2022. január 1. — 2022. december 31.
JELENTKEZÉS: Jelentkezni a következő telefonszámok egyikén lehet:

+380966878282 (János atya, VIBER),

+380509495811 (Péter atya, VIBER), illetve emailben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.