Milán püspök fekete szalagos

2020. július 14-én, életének 67. évében, püspökségének 17. éveben Milan Šašik püspök atya visszaadta lelkét a Teremtőnek.

Frissítés: 2020.07.17.

Milán püspök úr temetése két napon keresztül zajlik majd.

 

Júlis 19-én, vasárnap, magyar idő szerint:

16:00 - Szent Liturgia az ungvári szeminárium kápolnájában, ezt követően temetési szertartás és virrasztás. A hívek a karantén korlátozások miatt nem mehetnek be a kápolnába.

 

 Július 20-án, hétfőn, magyar idő szerint:

06:30 - Milán püspök testének átvitele a szemináriumból az ungvári  székesegyházba.

09:00 - Szent Liturga elhunyt Milán püspökünkért a katedrálisban, majd koporsójának elhelyezése a katedrális kriptájában.

 

A szervezők a következőkre kérik a szertartásra érkező kedves híveket:

- A hívek kövessék a számukra kijelölt útvonalat a templomon belül, a hajóban a helyhiány miatt csupán a papság és a Püspök atya rokonsága vesz részt a szertartáson.

- A katedrálisban a hívek csupán elmehetnek a Püspök úr ravatala mellett, megállni, nem szabad. Erre a lépésre egyrészt a karantén korlátozások miatt, másrészt pedig azért van szükség, hogy lehetőség szerint mindenki sorra kerülhessen, hogy kegyeletét leróhassa. Az udvaron a hívek kivetítőn keresztül követhetik a szertartást.

- A hívek továbbá művirágot, műanyag koszorút ne hozzanak, a ravatalhoz élőt se készítsenek. Az erre szánt összeggel inkább támogassák az Egyházmegyét.

 

Temetésének napjáig egyházmegyénk templomaiban napi háromszori harangszóval emlékezünk meg elhunyt főpásztorunkról. "Boldog nyugalmat és örök emléket!"