romzsa ima v1

"Mindazt, amit imádkozva kértek, higgyétek, hogy megnyeritek, és meglesz nektek." Számtalanszor fordulunk Istenünkhöz a megpróbáltatások idején.


Így tettek őseink, így tett Boldog Tódor munkácsi püspök is 1947-ben, amikor úgy gondolta: "Hol már ember nem segíthet, a Te erőd nem törik meg...", és a mi Legáldottabb Királynénk, az Istenszülő és mindenkorszűz Mária oltalmába ajánlotta a Munkácsi Egyházmegyét.
Most, hogy az ismeretlen veszély körülvesz bennünket, megyéspüspökünk ismét Máriának, a keresztények védelmezőjének oltalmába szeretné ajánlani Isten népét.
Ezért május 13-án, a reggel 7 órai Szent Liturgia után, 8 órakor minden pap elimádkozza Tódor püspök felajánló imádságát, utána pedig a Parakliszt.
Kérek mindenkit, akinek lehetősége van rá, kövesse és imádkozza együtt velünk!
Demkó Ferenc
helynök

 

 

TÓDOR PÜSPÖK A MUNKÁCSI EGYHÁZMEGYÉT
SZŰZ MÁRIA SZEPLŐTELEN SZÍVÉNEK

FELAJÁNLÓ IMÁJA

Trónusod előtt dicsőítünk Téged, azzal a biztos reménnyel, hogy irgalmat, kegyelmet, és hathatós segítséget esdekelsz ki számunkra a megpróbáltatások ezen napjaiban. Nem a mi érdemeink miatt, amelyekben nem bízhatunk, hanem a te anyai szíved mérhetetlen jóságáért. Neked és legtisztább Szívednek ajánljuk és szenteljük magunkat, Irgalmasság
Anyja! Kérd a mi Urunktól azt a kegyelmet, amely képes azonnali megtérésre vezetni az ember szívét! Fogadd gondoskodásodba a hitetleneket, akik a halál árnyékában elvesznek! Adj nekik békességet, és kérd, hogy számukra is elérkezzen az Igazság napja, hogy velük együtt énekeljük a világ Megváltójának: „Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség a jóakaratú emberekben!” (Lk. 2, 14) Térítsd meg Krisztus egyházába azokat, akik téged különösen tisztelnek! Mert nincs olyan hajlék, ahol jámboran ne őriznék a te tiszteletreméltó képedet. Ébreszd fel a hívőkben a tisztaság, és a keresztény emberhez méltó élet iránti szeretetet, az apostoli buzgóságot, hogy az istenszerető népek érdemekben és számokban gyarapodjanak! És végül, amint szentatyánk az egész emberiséget és az egyházat Jézus Legszentebb Szívének ajánlotta, neked, és a te legszentebb szívednek ajánljuk mi is magunkat, egyházmegyénket, családjainkat, ifjúságunkat és mindnyájunkat, Világ Királynője, Édesanyánk! Hogy a te szereteted és közbenjárásod által győzelemre jusson Isten országa, hogy minden népek egyetértésben, az Úrral együtt dicsőítsenek téged, Malaszttalteljes, és az egész földön veled énekeljék az örök dicsőség, szeretet és hála imádságát, az Igazság, az Élet, és Béke forrásának, Jézus Legszentebb Szívének! Ámen.