IMG 6670 v1

„Az idő betelt: közel van Isten országa. Térjetek meg és higgyetek az üdvösség jóhírében.” (Mk 1,15) –

Ez a szentírási idézet állt azon az oklevélen, amit az idén kerületünkben megrendezett hittanverseny helyezettjei vehettek át. A verseny témája ugyanis Szent Márk evangéliumának teljes szövege volt minden korcsoport számára. A nemes megmérettetésre ebben az évben Csomán, az ottani középiskolában került sor, az intézmény vezetőjének jóvoltából.
A versenyre összesen 37 csapat érkezett, három korosztályból. A legkisebbek az 5-6. osztályt képviselték, a középsőbe a 8-9. osztály diákjai kerületek, a legnagyobb csoportba pedig az ennél idősebbek.
A megnyitóban Demkó Ferenc magyar helynök és kerületi esperes atya arról  a haszonról beszélt, amit e hittanversenyre való felkészülés jelentett minden egyes jelentkező számára, hiszen az a tudás, amit általa  megszereztek, náluk marad és kamatoztathatják majd lelki fejlődésük során.
Az esemény a feladatlapok kitöltésével folytatódott, majd ezek után következtek a villámkérdések minden csapat számára. Utóbbiban egy perc állt rendelkezésre, hogy a csapat a lehető legtöbb kérdésre válaszoljon. A két versenytípus pontjaiból állt össze a végeredmény.
Míg a csapatok a kérdésekre válaszoltak, a háttérben megkezdődött a feladatlapok értékelése. A tesztet idén Bakancsos Sándor atya készítette el Magyarországról. A feladatsor nehézségét mutatja, hogy sajnos senkinek sem sikerült maximális pontszámot elérnie, ugyanakkor lecsökkent az esély arra is, hogy két csapatnak ugyanannyi pontja legyen, így minden kategóriában csak egy csapat lett első, második vagy harmadik.
A teszteredmények és a villámkérések pontjainak összeszámolása után a következő csapatok lettek helyezettek:

Kis korcsoport (5-7)
1. Tiszaújhely
2. Gecse
3. Verbőc

Középső korcsoport
1. Batár
2. Tiszaújhely
3. Karácsfalva

Nagyok korcsoportja:
1. Palágykomoróc
2. Nagybégány
3. Csoma

A hittanverseny eredményhirdetésén ők vehették át az ajándékcsomagokat Azok sem maradtak ajándék nélkül, akik nem értek el helyezést. Ők emléklapot és édességet vihettek haza. Ezeket az ajándékokat és a hittanverseny megszervezését az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egyházi Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatta, de ajándékokban részesültek a díjazottak Magyarország Ungvári Főkonzulátusa és a Református Egyház  Diakóniai Szolgálat felajánlása által is. Gratulálunk a csapatoknak és köszönjük a támogatást!

Az esemény fényképei ITT érhetők el