Nagyböjti lelkigyakorlat 2018 v1

A Görögkatolikus Ifjúsági Szervezet március 2-4. között rendezte meg Nagyböjti Ifjúsági Lelkigyakorlatát. Az eseménynek ismét a Karácsfalvai Sztojka Líceum adott otthont.


Kezdésként egy vecsernyével adtak hálát a jelenlévők azért, hogy részt vehetnek a lelkigyakorlaton, majd egy finom vacsora elfogyasztása után ismerkedős játékok és beszélgetések segítségével ismerhették meg egymást.
A szombat reggeli imaóra után csoportokra osztva, interaktív feladatokat kaptak a résztvevők, mely által alkalmuk nyílt az önismeretre, a csapatmunkára, az imádkozásra és a szórakozásra is. Ennek segítségére volt még az egyéni bibliaolvasásra és elmélkedésre szánt idő, amely során közelebb kerülhettek Istenhez és önmagukhoz. A nap bűnbánati esttel zárult, ahol lehetőség volt a szentgyónásra, később pedig egy esti Előszentek Liturgiáján vehettek részt a fiatalok.
Csoportonként egy kisebb játék segítségével mindenki szembesülhetett azzal, hogy melyek azok a dolgok, amelyekre nem sajnáljuk az időnket, energiánkat és pénzünket. Az eredmények egyes esetekben meglepőek és elgondolkodtatóak lettek, így mindenki átgondolhatta melyek azok a dolgok az életben, amelyeket előtérbe kellene helyeznie, és melyek a kevésbé fontosak.
A lelkigyakorlat Szent Liturgiával, illetve a Beregszászban megrendezett Kereszthódoló Körmenettel ért véget.
Molnár Szabina

 

A lelkigyakorlat képei ITT tekinthetők meg.