Bibliacsomag

A Muzsalyi Görögkatolikus Egyházközség pályázata által a Beregszászi Esperesi Kerület  magyar nyelvű Szentírásokkal gazdagodott, melyek vásárlását a

Bethlen Gábor Alapkezelő támogatta.

Amikor kezünkbe vesszük a Bibliát, egyrészt egy történelmi kincsestárat nyitunk meg, amelyből európai kultúránk is sokat merített, ugyanígy irodalmi szempontból is hasonló jelentőségű, másrészről megismerhetjük a Könyvek Könyvét, azt a szent könyvet ami Isten szavát és üzenetét tartalmazza minden kor embere számára.

Ebben a korban is van rá igény, hogy az ember részesüljön ebben a szóban. A pályázat eredményeként még több hívőnek nyílik lehetősége arra, hogy ezt az üzenetet megismerje, otthonában átelmélkedje, így lelki élete is előre lendüljön. Emellett a fiatalabb generáció nagy haszonnal forgathatja e könyveket mind az évente megrendezett hittanversenyekre való készület közben, mind saját lelki életük szebbé tételtele érdekében. De lehet egyszerűen csak azért is hasznos, mert anyanyelven olvasva a Szentírás a hit mellett az olvasó nemzeti hovatartozás-tudatát is formálja.

 

További fotók ITT