Közösségi ház

A Munkácsi Egyházmegye újjáalakuló közösségeiben, hála Istennek sok a fiatal, akik részére egyházmegyénk egész évben, de különösképpen nyár folyamán, igyekszik megszervezni a tartalmas és építő kikapcsolódás lehetőségét.

Felsővereckén egy újabb létesítmény kialakításával próbálunk a megnövekedett igényeknek eleget tenni, és a XXI. század szellemében, ugyanakkor keresztény gyökereinkhez és értékeinkhez ragaszkodva, a test- és lélek kikapcsolódását, rekreációját szolgáló helyet kialakítani a hívek számára. Az ingatlan elkészülte után egyházmegyénk gyermek- és ifjúsági korosztálya a nyár folyamán, hittanos tábor keretein belül, míg a felnőtt és idősebb korosztály az év többi részében, lelkigyakorlatok, rekollekciók, csapatépítő programok keretein belül tudják használni a gyönyörű természeti környezetben álló épületet.
A mai világban a lelki béke, a megerősödés különös jelentőséggel bír, korosztálytól függetlenül mindenkinek szüksége van rá.
Bízunk benne, hogy ez az intézmény elő fogja segíteni az oda látogatók testi és mentális egészségének megőrzését, valamint lehetőséget fog biztosítani a közösségépítésre, identitásmegőrzésre is.

Köszönet a Bethlen Gábor Alapkezelőnek, és mindenkinek, aki támogatta az intézmény elkészültét!