IMG 20220601 151508 v3

Farkasfalva görögkatolikus temploma a régen ott élt Fogarassy család kúriája mellett található.

Az évek alatt a templom műszaki állapotának romlása szükségessé tette a templom felújítását, különös tekintettel annak sekrestyéjére.

A BGA Zrt támogatásával ezt a feladatot sikerült is megvalósítani. A 2022-es háború sajnos nem kímélte a munkásokat és a szervezésre is rossz hatással volt. Ennek ellenére a templom felújítása sikerrel végződött. A nyári hónapokban sikerült felújítani a sekrestyét, és ennek részeként megszüntetni a repedéseket, valamint új festéssel ellátni az épületet.

 

Az időközben szükségessé vált nyílászáró cserével tovább nőtt a fűtés hatékonysága is. Fűtés kérdésében szintén sikeres megoldás született. A légkondicionálós fűtés télen és nyáron egyaránt lehetővé teszi a beltér hőfokának szabályozását, valamint jelentős előnyt jelent a hosszú távú felhasználás során, mivel a gáz 2022-es árához viszonyítva legalább 60%-kal olcsóbb a fenntartása.

A felújítás időszakába belelesett a templm címünnepe, azaz templombúcsújának napja is. Ha nem is a felújítás feladatai, hanem inkább a templom méretei miatt a búcsúi ünnepet a szabad ég alatt ünnepelték a meghívott atyák és a megjelent hívek.

A felújított templm 2022. nyara óta megújúlt szépségével és funkcionalitásával szolgálja a farkasfalvi híveket.

Köszönet a BGA Zrt támogatásáért!