Faanyag.1

A Borzsovai Görögkatolikus Egyházközség temploma 1947-ben épült a hívek adományaiból és munkájával.

Az eltelt évek alatt a régi típusú építmény jelentősen elhasználódott: Homlokzatának vakolata többször is leomlott, falai repedeznek, belsejében vizesedik a fal és a padló. A templom nagyjából tíz éve komoly felújításra szorul, A Bethlen Gábor Alap segítségével ennek a felújításnak az első fázisa valósult meg a renováláshoz szükséges építőanyagok megvásárlásán keresztül..

Tégla

Az összeg teljes egészében a felújításhoz szükséges építőanyagok megvásárlására lett felhasználva. A szükséges építőanyagokat sikerült ugyanannál az egyéni vállalkozónál megvásárolni, jelenleg felhasználásukat várják.

Hajlított vasak

Közvetlen módon a Borzsovai Görögkatolikus egyházközség tagjai profitálnak az anyagvásárlásból, hiszen megújulhat a templom mind statikailag, mind pedig kinézetét tekintve. Közvetett módon pedig ez az elkövetkezendő renoválás hasznára van az egész Beregszászi Esperesi Kerületnek is, hiszen a megszépülő templom emeli a kerület, ezzel együtt pedig a Kárpátalján élő magyar görögkatolikusság értékét is.

Faanyag 2

A templom teljes felújításához hozzávetőleg 15-16 millió forint szükséges. Az elnyert összeg alapján megvásárolt építőanyagok segítségével ennek a renoválásnak egy részét sikerül majd megvalósítani, elsősorban a templom statikai megerősítését. Ha 2021 elején sikerül a templomnak további támogatásra találnia, akkor a felújítás érinti majd a szigetelést és a belső felújítást is.