barkaszói ovi 2019 v1

A Barkaszói Kacor Király óvodában idén elindult a görögkatolikus hittan foglalkozás.

A túlnyomó többségében református faluban eddig nem volt még ilyen kezdeményezés, mert a görögkatolikus közösség igen kicsi, ugyanakkor megjelent az igény a gyerekekkel való hittanos foglalkozásra, hiszen a kb. 40 gyereket befogadó óvodában jelenleg 15 görögkatolikus gyerek van. Ezúton is szeretnénk megköszönni Baksa Ponzel Natália vezetőnő nyitottságát és a szívélyes fogadtatást, valamint mindenben való segitőkészségét.

A közép- és nagycsoportos gyerekekkel heti rendszerességgel találkozunk. A foglalkozásokat az újonnan elkészült zeneteremben tartjuk, amely foglalkozásokról képek is készülnek, hogy a szülők is nyomon követhessék a történéseket, illetve figyelmükbe ajánljuk a lehetőséget a görögkatolikus nevelésre, valamint felhívjuk a figyelmet a keresztény nevelés fontosságára. Az óvodai kirándulások programjába ugyancsak bekerült templomunk meglátogatása.

Hálát adunk az Úristennek ezért a lehetőségért, és legjobb tudásunk átadása mellett reméljük, hogy a gyerekekkel nemcsak az óvodában, később az iskolában, hanem felnőttként Krisztus egyházában, a templomban is találkozunk, és felelős görögkatolikus felnőttek lesznek belőlük.

 

Szűcs Katalin

óvodai hitoktató