csepe templom v1

A magasban és a mélyben is megújult a csepei görögkatolikus templom, hogy új fényben tündököljön.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásának köszönhetően 2017. szeptember 28-án elkezdtük megvásárolni a szükséges anyagokat,melyek elengedhetetlenek voltak a munkálatok (betonozás, csempézés) megkezdéséhez.
Időközben a hívek is adakoztak, ezért a karzatot is le tudtuk bontani és újat építeni. Valamint a befolyt adományoknak köszönhetően a régi, szuvas és elavult padokat lecseréltük, újakat készíttethettünk. A padok már majdnem teljes egészében készen vannak.
A felújítást követően a templom belső tere letisztult, sokkal szebb és áttekinthetőbb lett. Emellett javult az akusztika. A régi padok nagyméretűek voltak, ezért kevesebb ülőhely volt. Az új padokból - mivel ezek keskenyebbek - több készülhetett, így sokkal több lett a férőhely is. Hála Istennek vasárnaponként és ünnepnapokon ezek a férőhelyek meg vannak töltve.
Nagy álmunk a jövőre vonatkozólag, hogy templomunk belső falait felújítsuk és ikonokkal ékesítsük hagyományainkhoz illő módon. Ezzel gyakorlatilag a belső tér teljes egészében készen lenne.
Ismételten köszönjük Magyarország Kormányának, illetve mindazoknak a támogatását, akik bármilyen módon – munkájukkal, adományaikkal - hozzájárultak templomunk szebbé tételéhez, ékesítéséhez.
Isten áldja meg mindnyájukat!

Ábrány Krisztián

 

A felújítás képei ITT érhetők el.