Sisloc kenyeraldasIdén, augusztus 19-én, pénteken immár harmadik alkalommal került sor Sislócon, a görögkatolikus egyházközség szervezésében államalapító királyunkról elnevezett,

Szent István – napi ünnepségre, melyen a helyiek és a környező falvakból érkezők nagy számban vettek részt. Az ünnepség rövid műsorral vette kezdetét, ahol a meghívott vendégek megosztották velünk gondolataikat eme jeles nap jóvoltából.
Megtisztelt bennünket jelenlétével főtisztelendő Petenkó Miron sislóci római katolikus plébános. Beszédében hangsúlyozta, mennyire fontos, hogy törekedjünk a szentségre családjainkban, hasonlóan Szent Istvánhoz és családjához. A továbbiakban köszöntötte a jelenlévőket főtisztelendő Fülöp János helyi görögkatolikus áldozópap, aki Szent Istvánról, mint Géza fejedelem fiáról, s egyben tervének megvalósítójáról beszélt. Kiemelte szent királyunk egyik Imre herceghez intézett intelmét: „ A szeretet az, ami a legfőbb boldogsághoz vezet.” A helyi községi tanács képviseletében Solja Vadim polgármester úr szólt az ünneplőkhöz, nagy örömét fejezve ki a sok gyermek láttán, megemlítve számukra az egyházi parancsolatok megtartásának fontosságát. A KMKSZ sislóci, tarnóci és botfalvai alapszervezetének elnökei, a Sislóci Középiskola igazgatóasszonnya, a helyi járási képviselő, valamint az ungvári járási adminisztráció kulturális vezetője szintén résztvettek eme jeles ünnepségen. A folytatásban énekes-verses összeállítás következett, mely során fellépett a Sislóci Görögkatolikus Egyházközség énekkara. A megnyitót követően a főtisztelendő atyák megáldották az új kenyeret, melyből mindenki fogyaszthatott. Ezután kezdetét vette az egész délutános programsorozat, rengeteg szórakozási lehetőséggel. A gyerekeket már várta a trambulin, ugrálóvár, póni, arcfestés, bohóc, tombola, s persze a bőségesen megterített asztal, rajta az ínycsiklandozó bográccsal is.
Rendezvényünk zárásaként egy 13 éves csontvelő-átültetésre szoruló beteg kisfiú megsegítésére irányuló jótékonysági koncertre került sor, melyen a környező falvakból érkező ének- és tánccsoportok léptek fel.
Nagyon szépen köszönjük támogatóinknak, mindenekelőtt a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek, valamint a Sislóci Görögkatolikus Egyházközség Szent Anna csoportjának, hogy segítségükkel létrejött ez a szép ünnepség.
A szervezők

További fotók ITT: