Bokeny2016 v1

A Tiszabökényi Görögkatolikus Egyházközség néhány éve visszakapott egy épületet a faluban, mely eredetileg egyházi iskola volt, a kommunista érában is a falu iskolája működött benne.

Bár az ingatlan már pár éve egyházközségünk tulajdonában van, azonban anyagi fedezet hiányában felújítani nem tudtuk, hosszú éveken át használaton kívül állt, állapota egyre romlott.

Azonban 2014-től kezdve, hála az anyaországi támogatásoknak, megkezdődhetett az épület teljes felújítása. A Bethlen Gábor Alapkezelő és a Külgazdasági- és Külügyminisztérium is támogatta a felújítást. Utóbbi a Keleti partnerséghez kapcsolódó fejlesztési programok keretében nyújtott munkánkhoz jelentős segítséget, melyet az épület tetőcseréjére fordítottunk.

Szakemberek segítségével elvégeztük a tető állapotának felmérését, amely elég rossznak bizonyult, így az egészet cserélni kellett. A tető bontásával kezdtük a munkálatokat, s miután lebontottuk, megvásároltuk az építéshez szükséges dolgokat (fedőfóliák, cseréplemezek, szögek, csavarok). Ezután betonkoszorút öntöttünk a fal felső részére, megtörtént a faszerkezet felállítása, amelyre rákerült a fedőfólia és a cseréplemez.

Terveink szerint elkészülte után e közösségi házban fogjuk tartani hittanóráinkat, egyéb közösségi- és felnőtt-foglalkozásainkat, ifjúsági- és zarándokcsoportok számára idővel egyszerű szállást is tudunk majd biztosítani, kisebb rendezvények számára esetleg bérbe is adhatjuk épületünket.

Köszönetet mondunk támogatóinknak, akik segítsége nélkül ez a beruházás nem valósulhatott volna meg.

További fotók itt: